- Annons -

Antonio Lindbäck: ”När säsongen är slut ska man känna att man är sugen att fortsätta”

Antonio Lindbäck har i princip avslutat sin säsong. Det återstår endast en tävling. Att känna att man är sugen att fortsätta är viktigt för honom.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

I slutet av oktober ska Antonio köra en tävling i Frankrike. Det är vad som återstår av hans säsong. En säsong där han har blandat och gett.

– Det har varit upp och ner, jag har haft mycket problem med motorer. I början av säsongen hade jag även ryggproblem. Det har varit en intressant säsong, jag tycker att andra halvan har varit mycket bättre även om resultaten inte alltid visar det. Man lär sig någonting varje år, i år har jag lärt mig att motorerna har större betydelse än det någonsin har haft, säger Antonio Lindbäck.

Hur ser du på din första säsong i Rospiggarna?

– Det är samma sak där, det har varit upp och ner. Jag trivs bra i Rospiggarna, det var synd att vi inte gick hela vägen. Vi visade att vi är ett bra lag även om vi var bottentippade. Vi hade en väldigt bra sammanhållning.

- Annons -

Antonio har en dialog med klubben, det kan mycket väl bli en fortsättning.

– Absolut har vi det, ingenting är klart, vi pratar fortfarande.

Tidigare i veckan stod det klart att han fortsätter i Valsarna. Ett beslut som inte var svårt för honom att ta.

Lindbäck är klar för en fortsättning i Valsarna. Foto: Erik Kruse

– Jag trivs jättebra i Valsarna. Jag kom in efter halva förra säsongen och trivdes bra direkt. Det känns som min andra hemmabana. Det var inget svårt beslut att skriva på där.

Efter att ha Masarna AB gått i konkurs i våras så står det nu klart att klubben är klara för Allsvenskan. Någon comeback i klubben för Antonio blir det inte. Han gläds däremot över återkomsten.

– Det är ju kul, speedwayen i Sverige är för liten för att vi ska tappa lag i ligorna. Det är bra att de är tillbaka i Allsvenskan, sen får vi se hur det går för dem. Men jag hoppas att de ska få bra förare, Masarna är en klubb som ska vara i Allsvenskan eller Elitserien.

Var det aktuellt för dig att återvända till Masarna?

– Vi hade lite kontakt när de pratade om att de kanske skulle upp. Därefter hörde jag ingenting, det är så det är. De hade väl mycket att stå i innan allt blev klart. Jag kunde inte vänta så länge, jag vill få klart allt så fort som möjligt så jag kan påbörja mitt vinterarbete.

Hur kommer du förbereda dig inför nästa säsong?

– Det blir mycket fys och sponsorarbeten. Vi ska gå igenom alla cyklar nu så att de är tip top till nästa år. Sen ska jag försöka förbättra motorerna lite. När säsongen är slut ska man känna att man är sugen på att fortsätta köra, och det känner jag.

– Jag känner att jag har hittat tillbaka till åkglädjen ordentligt, mentalt känns det också bra. När allting fungerar ska jag vara där uppe på en högre nivå, avslutar Antonio Lindbäck.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna