- Annons -

Anders Fröjd: ”De som släpper kopplingen bäst vinner”

Hade det varit 2022 hade det varit ett toppmöte som utspelade sig i Gislaved ikväll, nu är det 2023 och då är det ett bottenmöte som körs mellan Lejonen och Smederna.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Förra årets två finallag möts under tisdagen, Smederna ligger inför mötet på en sjätteplats medan Lejonen ligger sjua. Båda lagen står dock på samma poäng. Anders Fröjd anser att förutsättningarna inför matchen är enkla.

– Förutsättningarna är enkla, det är fint väder och vi möter ett bra lag. Det gäller att släppa kopplingen och åka fort. Det lag som släpper kopplingen bäst kommer vinna. Alla lag är bra och det här är ju första gången de har sitt ordinarie lag i år. Gör man inte en solid insats 1-7 så vinner man inga matcher. Allt handlar om bra förutsättningar och idag är det så, skitenkelt, säger Anders Fröjd.

Att möta de gamla Lejonförarna Maksym Drabik, Robert Lambert och Kacper Woryna ser inte Anders som något speciellt.

- Annons -

– Det är så branschen ser ut. Det finns inget som heter laghjärta, man kör där man får bra förutsättningar och rätt pengar. Det är ingen som har fått sparken direkt, utan de vill ha en ny utmaning. Det är inget märkvärdigt utan de är Smedförare idag.

Maksym Drabik är tillbaka i Gislaved under tisdagen.

Är du orolig för formen på dina killar?

– Det är ju det som har varit vår akilleshäl, att det är så många som haft dålig form. Vi har även Kubera skadad, han är väl kanske en av världens topp 5 bästa förare. Vi har även världens bästa junior, Mateusz Cierniak som inte är tillgänglig. Men det är ingen idé att gråta över spilld mjölk, nu gäller det att de förarna med dålig form kommer igång. Flera behöver åka fler matcher.

Hur slutar matchen?

- Annons -

– Vi vinner med 46–44, det blir tight. En bra speedwaymatch, avslutar Anders Fröjd.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna