- Annons -spot_img

Alexander Woentin “Det var inte så kul i början”

Alexander Woentin är en av våra mest lovande juniorer. I år gör han sitt sista år som junior. Alexander tyckte inte alls om att köra första gången han testade. Lyckligtvis gav han det ett till försök. I år är målet att ta en VM medalj på juniorsidan.

- Annons - ad

Alexanders farfar körde speedway, det gjorde även Alexanders pappa och hans farbror. Därför kanske det inte var så konstigt att han själv testade att köra.

– Min pappa köpte en hoj till mig när jag var sex, jag provade på en gång men tyckte inte om det. Jag var väldigt blyg när jag var mindre. Jag tyckte det var för mycket folk så jag blev för nervös. Jag testade igen några år efter och då fastnade jag för det, efter det har jag bara hängt i, säger Alexander Woentin.

2020 var ett speciellt år för oss alla, Alexander är nöjd med året rent speedwayässigt trots en senare start på säsongen.

– Det blev ju en väldigt sen säsong men när det väl kom igång så blev det ju rätt så mycket ändå. Det blev ett tight schema och jag körde mycket i Bauhausligan och lite juniortävlingar. Det blev en halv säsong ungefär men jag är ändå nöjd.

Målet med 2021 är att försvara SM guldet och att kvala in till junior VM.

– Självklart vill jag försvara mitt JSM guld. Jag vill även kvala in till junior VM och väl där hamna på pallen. en bra dag kan jag vara med och fightas däruppe.

I år gör Alexander sitt första år i Polen. Han kör för Tarnow i andraligan. Han beskriver att det är tufft men samtidigt lärorikt.

– Det är tufft, det är annorlunda banor. Banorna är lite hårdare och ofta längre. Det är väldigt tufft motstånd. Det är inte lätt men jag har tagit några poäng iallafall. Det är väldigt lärorikt.

Vetlandas lagbygge är Alexander nöjd med, han lyfter fram att det är kul att klubben satsar på svenska förare.

– Vi har exakt samma lag som förra året egentligen. Det är kul att vi är många svenska förare. Jag hoppas vi kommer köra med så många svenskar som möjligt. Sedan har vi Zmarzlik och dem så det blir nog väldigt bra.

Hans bästa speedwayminne än så länge är när han vann EM brons förra året.

– Jag måste nog säga när jag tog EM brons, det var speciellt. Sedan finns det många roliga minnen från knattetiden såklart, avslutar Alexander Woentin.
Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna