- Annons -

Det här blev fantastiskt: Låt oss göra detta igen

Linköping stod som värd för årets SM-final. En satsning som gjordes i anslutning till SM-veckan i staden. Vilken fantastisk kväll det blev.

- Annons -

Det var många som var förväntansfulla när speedwayen på allvar kom tillbaka till den klassiska arenan i Linköping. En arena som stått som värd för flera GP-tävlingar genom åren.

Det blev en jobbig start, när jag kom till arenan spöregnade det fortfarande, känslan var att det här kommer bli inställt, blir det inställt så blir det cirka 200 personer på läktaren. Men tänk så fel man kan ha, istället för fiasko blev det succé. Regnet upphörde, publiken strömmade in på arenan och racingen var bra. Vad mer kan man begära?

För de som av olika anledningar inte kunde vara på plats så gjorde SVT en fantastiskt sändning som jag anser profilerade sporten på ett ypperligt vis.

- Annons -

Givetvis var ett av målen med att ha med tävlingen på SM-veckan att sälja in sporten på ett bra sätt. Det måste jag säga att man gjorde, vi bjöds på några fantastiska heat och Henrik Elofsson kryddade i vanlig ordning underhållningen med härliga kommentarer.

Det blev en kväll att minnas för alla som var där, låt oss hoppas att vi får se mer från den här arenan i den närmaste framtiden. Först och främst hoppas jag att vi får se seriespeedway i förslagsvis Allsvenskan här, redan nästa år. Utöver det hoppas jag att SM i Linköping blir ett återkommande arrangemang år efter år. Nämn en bana som ligger bättre till geografiskt sett? Alla har ungefär lika långt att åka.

Om vi lägger lite fokus på tisdagens resultat så var det roligt att se Oliver Berntzon stå överst på pallen efter många att ha varit nära flera gånger.

– Det känns fantastiskt, jag har varit nära många gånger men inte räckt till. Idag var fokus på rätt ställe och då räckte det i kvällens viktigaste heat, säger en nöjd Oliver Berntzon till Värnamo Nyheter.

- Annons -
Oliver Berntzon tog sitt efterlängtade SM-guld. Foto: Erik Kruse

På en andraplats slutade hemmasonen Jacob Thorssell. Kim Nilsson tog hand om bronset. Roligt var även att finalheatet var kvällens mest underhållande heat.

Tack Linköping, det här gör vi om, helst nästa år.

Resultat
1. Oliver Berntzon – 13+3 (3,3,2,3,2) (Lejonen)
2. Jacob Thorssell – 13+2 (3,1,3,3,3) (Dackarna)
3. Kim Nilsson – 13+1 (1,3,3,3,3) (Rospiggarna)
4. Victor Palovaara – 9+3+0 (2,2,1,1,3) (Rospiggarna)
——
5. Antonio Lindbäck – 10+2 (1,3,2,3,1) (Masarna)
6. Jonatan Grahn – 9+1 (1,2,3,0,3) (Kumla Indianerna)
7. Ludvig Lindgren – 9+FX (3,1,2,2,1) (Dackarna)
——
8. Philip Hellström Bängs – 7 (3,0,F,2,2) (Masarna)
9. Peter Ljung – 7 (2,2,1,2,R) (Västervik)
10. Joel Andersson – 6 (1,0,3,1,1) (Eskilstuna Smederna)
11. Tomas H Jonasson – 6 (2,2,0,2,0) (Piraterna)
12. Daniel Henderson – 6 (2,0,2,0,2) (Rospiggarna)
13. Anton Karlsson – 4 (0,1,1,1,1) (Västervik)
14. Gustav Grahn – 3 (0,3,F,0,0) (Kumla Indianerna)
15. Casper Henriksson – 3 (0,FX,0,1,2) (Lejonen)
16. Christoffer Selvin – 1 (0,1,N,N,N) (Kumla Indianerna)
17. Rasmus Broberg – 1 (1,0,0) (Piraterna) (Reserv)
18. Emil Millberg – Körde ej (Masarna) (Reserv)

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. Jag hade hört att SVT 2 skulle sända speedway en kl 21.25.
    Inte på min TV i alla fall. Väldigt besviken!!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna