- Annons -

Full av självförtroende efter karriärens första seger – nu ska silvret säkras: ”Bjuda på show”

Robert Lambert vann senast i Vojens. Nu har han ett gyllende läge att säkra sin första medalj i GP-serien
– Nu kan jag fokusera på racingen, säger den formstarka britten.

- Annons -

22 poäng, det är vad Robert Lambert har upp till Bartosz Zmarzlik som leder VM-serien. Den som är snabb på matte kan räkna ut att det avståndet inte går att ta in med en omgång kvar.

Men Lambert som är tio poäng före Fredrik Lindgren har en stor möjlighet att bli två när vi ska avsluta säsongen i polska Torun.

– Jag är laddad, det är 100% att jag får en medalj, vi vet bara inte vilken valör ännu. Det bidrar till mina förväntningar inför kvällen, det ska bli väldigt kul att gå ut och köra framför mina hemmafans. Det här känns som ett andra hem för mig. Jag ska ut på cykeln, bjuda på en show och ha kul under sista GP-tävlingen för året, säger Robert Lambert till Speedwayfans.se.

- Annons -
Foto: Erik Kruse

Med den första GP-segern ur världen har han en sak mindre att fundera på.

– Det har varit ett mål länge att få vinna mitt första GP. Det känns bra att ha lagt till det bland mina meriter, det har varit press på att det ska hända. Nu kan jag bara fokusera på racingen och att vinna fler tävlingar.

Du har varit betydligt jämnare i år jämfört med tidigare GP-år. Går det att hitta något svar på vad som har fungerat bättre?

– Mycket saker har ändrats, jag har ändrat i mitt team, vi har ändrat kring cyklarna och jag har ändrat lite kring min bas. Nu har jag en bas där jag också har min verkstad och mina mekaniker. Det gör det lite enklare, en sak mindre att vara stressad över. Allt det gör att jag blivit jämnare. Det är en kombination av flera saker.

- Annons -
Hur pallen kan komma att se ut om några timmar. Foto: Erik Kruse

Lambert som kör för Torun till vardags i den polska högstaligan är osäker på hur stor nytta han kommer ha av den extra bankännedomen.

– Det kan hjälpa, men banan är alltid lite annorlunda under GP-kvällarna. Det är inte som under ligatävlingarna, det gäller att man håller fokus på om den förändras och om det finns några skillnader jämfört med vad vi är vana vid.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna