- Annons -

Titeln och GP-platsen säkrad

Under lördagskvällen körs den sista EM-deltävlingen. Andzejs Lebedevs kom till tävlingen som ledare, sex poäng före Leon Madsen.

- Annons -

Att bli Europamästare är naturligtvis stort. Men minst lika viktigt är att man får en plats i nästa års GP-serie om man lyckas vinna. Andzejs Lebedevs hade ett bra utgångsläge att vinna sin andra SEC-titel.

I det 13:e heatet skiljde det fortfarande sex poäng mellan Lebedevs och Madsen. Det gjorde att Andzejs Lebedevs hade säkrat titeln om han var före Madsen i mål. Så såg det också ut att bli. Lebedevs ledde över dansken, men Madsen gav sig inte. Han lyckades ta sig förbi.

Mästerskapet levde vidare.

- Annons -

När Leon Madsen plockade två poäng i sitt avslutande heat i grundserien talade mycket för att Lebedevs skulle lyckas vinna titeln. Allt som krävdes var en poäng. När Lebedevs slutade tvåa i heat 20 var saken klar.

Andzejs Lebedevs är Europamästare och kommer i och med det att vara GP-förare även 2025.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna