- Annons -

Lejonen i förarsätet – men det kunde varit bättre: ”Känns lite”

47–43. Det är vad tavlan i Gislaved kommer visa när vi släpper upp tejpen i Gislaved på tisdag nästa vecka.

- Annons -

Efter en fin start på SM-finalen hade Lejonen ledningen med 22–14. Dackarna kom igen och såg till att spänningen lever in i andra halvlek.

– Fyra poäng känns lite, givet hur vi presterade på banan. Det är lite kluvet, samtidigt hade vi tagit det alla dagar i veckan om någon sa på förhand att vi skulle få fyra poängs försprång med oss. Det är ett jäkligt bra lag, de gör vad de kan, preparerar smart. Precis som man ska, men det är lite känslan av stolpe ut, säger Mikael Holmstrand till Speedwayfans.se.

I det tredje heatet blev det en uppmärksammad incident. Mateusz Cierniak blev utesluten i förstasväng efter Dominik Kubera gått omkull. Från Lejonhåll var man inte nöjd med PeGe Svedbergs domslut

- Annons -

– Jag tycker det är felaktigt, det är ingen kontakt men Jensen kör rakt fram. Vart ska Cierniak ta vägen? Du måste ju svänga i speedway. Varför ska man ta ut någon när det är deras första heat i en SM-final? När Jensen går rakt fram flyttar Cierniak ut och där är Kubera. Man kan kanske säga att det är en 50/50 situation. Men domaren har ju möjligheten att ta alla fyra tillbaka. Det förstörde hela kvällen för Cierniak och det kostade oss poäng. Han hittade inte rätt med inställningarna efter det, han hade farten men körde långt under sin förmåga, säger Mikael Holmstrand.

Även om omständigheter i matchen gjorde att de kunde vunnit med ännu mer så är de inte missnöjda med utgångsläget.

– Det är en bra känsla, vi har inte förlorat i Gislaved i år, och ska försöka att inte göra det nästa vecka heller. Vi har ett gediget lag där vi täcker upp för varandra. Laget är extremt fokuserat. Vi vet att vi kan bättre. Dackarna har flera förare som kör bra i Gislaved. Det handlar om en femetta emot oss så är det lika igen, det är ingenting.

– Vi ska vara nöjda, men med lite stolpe in så hade vi haft några poäng till.

Lagkapten Jensen om första finalen: ”Inte något att skryta om”
- Annons -

Redaktionen
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna