- Annons -

Teurnberg i halvlek: ”Brutalt tuff, som en final ska vara”

Dackarna är i underläge med fyra poäng efter första finalmatchen mot Lejonen. Det blev en mycket spännande match.

- Annons -

– Brutalt tuff, precis så jämn och tuff som en SM-final ska vara. Det var stenhårt, en av de tuffaste finalen som jag varit med om som ledare. Det var nog väldigt bra publikt. Det var precis så tufft som jag förutspådde, de är ett väldigt bra lag, säger Mikael Teurnberg till Speedwwayfans.se.

Dackarna var illa ute. Det var känslan, i alla fall när de låg under med 22–14. Men de gav sig inte kämpade, kom igen och höll det jämnt.

– Vi är aldrig i ledning, men vi håller emot och kämpar. Vi ligger under med åtta, sen med två, lika och till slut blir det bara fyra poängs förlust. Fyra poäng är inte mycket, nu gäller det att ladda om och försöka få en bra start. Vi trivs på den långa banan, sen hoppas jag att Ryan Douglas kommer tillbaka.

- Annons -

Lite unikt att båda lagen åker så bra på varandra hemmabana?

– Jag sa det tidigare, det kan mycket väl bli så att Lejonen vinner här och vi vinner borta. Dackarna har varit ett väldigt bra bortalag de senaste åren. Det är ingenting som skrämmer. Vi har bra förare för de här långa banorna. Vi gjorde en bra match där i somras trots att vi inte hade fullt lag. Historiskt sett har vi gjort det bra där, jag ser fram emot att åka till Gislaved. Det är match, det är bara fyra poäng, inte 14.

Precis som Teurnberg brukar göra så blir det ingen speciell uppladdning bara för att det är en viktig match som väntar.

– Det gäller att killarna ska känna ett lugn, jag gör inget extra så. När jag har kört SM-finaler med Rospiggarna så var det så mycket inför finalerna, vi skulle vara med på det ena och det fjärde med sponsorer. Jättejobbigt, förarna vet allvaret. Jag låter förarna ladda upp som vanligt. Vi har haft bra snack efter matchen, vi har pratat ihop oss. Sen blir min uppgift att trycka på lite extra under matchdagen. Men man ska inte överjobba.

- Annons -

Hur troligt är det att Douglas är tillbaka?

– Chanserna är väldigt goda, säger Mikael Teurnberg.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna