- Annons -

Rasmus Karlsson om säsongen som närmar sig sitt slut: ”Känns som att jag kan mycket mer”

Sexton år gammal debuterade han inte bara på 500 cc, utan även i Bauhausligan. Nu börjar säsongen närma sig sitt slut för ett av Sveriges stora utropstecken: Rasmus Karlsson.

- Annons -

Det är kvällen Indianernas resa tar slut för i år. Lejonen från Gislaved blev för starka och i depån packar förarna ihop efter en lång säsong. En av dem är Indianernas talang Rasmus Karlsson. Den blott 16 år gamla svensken har haft en succéstart på stor speedwaycykel och slagit sig raka vägen in i Bauhausligan.

– Jag tycker det har gått rätt så bra, säger Rasmus om sin säsong när vi möts i depån.

– Det hade kunnat gå bättre vissa av matcherna, men det är inget att hänga upp sig på. Det är kul att visa att jag kan köra, även om det känns som att jag kan mycket mer.

- Annons -

Känner du att du uppnått dina mål den här säsongen?

– Det skulle jag väl säga. Jag tror målet var att komma in hit, så jag skulle säga att jag nått målet.

Och har du hunnit sätta upp några nya mål inför nästa säsong?

– Nästa säsong vill jag komma in i SGP2 och vinna det.

- Annons -
Foto: Erik Kruse

Just denna kväll blev något tyngre än vanligt för Rasmus. På sina tre heat blev det en poäng och i ett av heaten missade han starten efter att cykel dog strax innan tejpen skulle släppas. Rasmus berättar kort om händelsen.

– Jag hade tydligen sparkat bort tändhatten på tändstiftet och hann inte ut med andra cykeln.

Redan på torsdag får han dock chans till revansch, när Rasmus allsvenska lag Solkatterna kör sin första finalmatch mot Griparna i Nyköping. Det är en match Rasmus har höga förhoppningar inför.

– Jag tror våra chanser att vinna är rätt så stora. Vi har vunnit förut, vi kan vinna igen.

Gillar du banan i Nyköping?

– Jag har ingenting emot den. Man kanske kan säga att gillar den, för jag ogillar den inte i alla fall.

Så när en slutspelsdröm slocknar fortsätter en annan lysa för den svenska landslagsmannen Rasmus. Om bara två dagar får den svenska speedwaypubliken återigen chansen att njuta av den snabbe tonåringens framfart på ovalen. En talang utöver det vanliga, som enligt vissa till och med är Sveriges största talang just nu.

– Jag vet inte vad jag ska säga… Jag tycker… Jag är inte den största än så länge, men det känns som att jag kan bli någonting, avslutar Rasmus Karlsson.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna