- Annons -

Teurnberg inför avgörandet: ”Jag försöker att inte tänka så”

Ett hett smålandsderby väntar mellan Dackarna och Västervik. Men endast ett lag kan gå vidare. Mikael Teurnberg har klart för sig vad laget behöver göra när de kommer in med ett 14-poängs försprång.

- Annons -

– Det gäller att försöka ladda upp som man gjort tidigare, det är fullt fokus och få igång allihopa. Det gäller att vara med från början och inte slappna av. Som vilken match som helst, man får inte överdriva åt något håll, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg till Speedwayfans.se.

Var det en större seger än du räknat med?

– Jag försöker att inte tänka så, alla frågar vad man har för drömresultat. Ja, det är väl att köra femettor i varje heat isåfall, hehe, Det går inte att säga något sånt, jag har varit med så länge, jag har en hel hemska minnen där vi har tappat och även minnen där vi vänt stora underlägen. Det gäller bara att få ihop 91 poäng, det är bara gå in stenhårt och hålla huvudet kallt.

- Annons -

2023 när laget vann guld så flöt allting på bra. I år har det varit betydligt stökigare. Trots det är man på god väg mot en ny SM-final.

– Ibland kan det vara bra att det är lite jävligt, det ska inte gå för lätt heller. Kan man resa sig efter det kan det vara bra. Vi har haft extremt mycket skador, nästan alla har ju varit borta någon gång. Vissa har varit ganska långa också. Men vi har kommit igång på slutet, det var också planen. Det är en styrka att vi lyckats med det.

Foto: Erik Kruse

Hjelmland in istället för Douglas, hur ser du på det?

– Nu borde han komma tillbaka hungrig, det funkar ju så. Han är motiverad, det kan vara en styrka när man stått vid sidan och är laddad.

- Annons -

Det väntas storpublik till Skrotfrag Arena. Att möta Västervik är lite speciellt, ett riktigt derby.

– Det är kul, det ska tagga en. Alla lag som är kvar nu kan bli svenska mästare, sen ska man ha lite flyt på vägen. Förhoppningsvis kommer det mycket folk, det ger energi, säger Mikael Teurnberg.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna