- Annons -

Bort med träning, kval och all sån skit – gör såhär istället

Träning och kval inom speedwayen är ett omtalat ämne. Det är hög tid att ta bort det.

- Annons -

Träningen är en bov som ofta gör att racingen blir sämre. Till exempel i Wroclaw där vit bana var oduglig efter att förarna åkt över den under hela träningen. Det är ju inget vidare, och det är ett vanligt fenomen.

Lösningen är mycket enkelt, ta bort träningen och kvalet. Det behövs nämligen inte, det är fullständigt onödigt. Förarna är såpass bra så att de inte ska behöva vara ute på banan och träna inför tävlingen. Något värre extra intresse verkar det inte locka heller.

Hur gör man då för att välja startnummer? Ska det lottas som förr? Nej, det är ett VM. På ett VM lottar man inte saker. Förarna ska fortsatt välja sina startnummer inför varje tävling. Och det ska precis som nu baseras på hur bra man är. I det första GP:t för året så går man på världsrankingen. I det andra, tredje, fjärde och så vidare så går man på placeringen i GP-serien.

- Annons -

På så vis skulle de förarna som är bäst fortsatt gynnas av att få de bästa förutsättningarna, som de har förtjänat på banan. Men vi skulle då slippa träningar som ofta inte gynnar racingen inför själva tävlingen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna