- Annons -

Nej, Jerker Eriksson ska inte sparkas – sträck på er för fan

Okej, sista matchen var bedrövlig, det kan vi enas om. Men snälla ta det för vad det är.

- Annons -

Smederna gick in i årets säsong med en sänkt budget. Det var en turbulent höst med högst oklara uppgifter kring hur det egentligen såg ut på det ekonomiska planet i klubben. Man lyckades lösa det och man fick ihop ett lag. Ett lag som kanske inte var det starkaste man har sett. Inte för att vara elak, men det kändes inte speciellt skräckinjagande.

Säsongen kom igång, efter en svag start med tre raka matcher utan seger så kom laget igång. Man ångade på och blev bättre och bättre. I slutet av grundserien var man faktiskt bra. Jag påminner om att man in i sista grundseriematchen hade chansen att sluta trea. Nu blev det inte så, men oavsett en väl genomförd grundserie.

Slutspelet kom, de hade 12-poängs ledning på Dackarna långt in i första kvarten. Det blev sedan åtta, men oavsett starkt. Sen kom matchen i Målilla, en fullständig kollaps. Vi kan väl nöja oss med det.

- Annons -

Vad jag försöker säga är att jag tror att de som sympatiserar med Smederna ska vara ganska nöjd med årets säsong. Man har klarat av en säsong som kunde bli fiasko, både ekonomiskt och sportsligt. Man har till och med stundtals imponerat.

Jerker Eriksson har än en gång gjort ett bra jobb för Eskilstunaklubben. Och han ska inte sparkas som jag läser på Facebook att vissa ”fans” vill göra. Han har gjort vad han kunnat, och faktiskt fått ut lite mer av den trupp han förfogat över. Kanske inte i den sista matchen, men så är det ibland.

Smedfansen ska sträcka på sig, att åka ut i kvartsfinal med det här laget och de förutsättningar som varit är inte något misslyckande. Nu har man till och med någonting att bygga på framåt.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna