- Annons -

Teurnberg om chanserna: ”Minst lika bra lag som det vi vann guld med”

De regerande mästarna Dackarna ligger under med åtta poäng inför kvartsfinalreturen. Frågan är om de kan vända det och gå vidare?

- Annons -

Det har gått en vecka sedan Dackarna förlorade borta mot Smederna med 49–41. Nu är det dags för den andra halvan.

– Man tänker jäkligt mycket. Nu när det är slutspel är man medveten om att det börjar försvinna lag och till slut blir det bara ett lag kvar. Senast gjorde vi en bra match fram till paus och när det är så jämnt kan det rasa fort. Det räcker med två dåliga heat och då kan det skilja åtta poäng, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg till Dagens Vimmerby.

För att vända på det här är det framförallt en sak som blir viktigt.

- Annons -

– Jag hade hellre haft åtta poäng upp, men nu är det som det är. Åtta poäng är inte jättemycket, men det får inte skena iväg. Det gäller att få en bra start på tävlingen för att kunna börja äta in lite poäng. Det går inte ta ikapp underläget på en gång, men det är klart att de första omgångarna blir viktiga. 

Trots underläge så har Teurnberg starkt tro på laget.

– Jag värderar våra chanser ganska högt. Vi har förlorat två matcher på hemmaplan i år och det har varit mot Lejonen och Västervik. Vi var väldigt decimerade i de två matcherna och sedan har vi vunnit alla de andra matcherna med mer än tio poäng. Vi är starka hemma och det finns kapacitet i vårt lag. På pappret är det ett väldigt bra lag, minst lika bra som laget som vann guld förra året. Det gäller att få ut det också.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna