- Annons -

Hjelmland om att stå utanför laget: ”Faktiskt jättekonstigt”

Filip Hjelmland gör sitt livs säsong. Trots det har han stått utanför Dackarnas lag i slutet av grundserien och den första matchen i slutspelet. Nu öppnar han upp om hur det känns.

- Annons -

Filip Hjelmland kom trea på SM och snittar strax under ett poäng per heat i Bauhausligan. När det drog ihop sig i grundserien och när slutspelet inleddes så saknades han i uppställningen.

– Det är faktiskt jättekonstigt att man inte tar plats i ett lag i den svenska högstaligan när man gjort det. Men jag är inte den första svenska föraren i det här läget och tyvärr lär jag inte vara den sista, säger Filip Hjelmland till Vetlanda Posten.

På frågan hur dialogen gått mellan honom och lagledare Mikael Teurnberg svarar han följande:

– Äh, det har inte varit något speciellt. Det är så klart tråkigt att inte få köra. Jag tycker själv att jag gjort det bra den här säsongen, min bästa i karriären. Jag kanske inte har fått ut det på banan i alla tävlingar. Nu vill han (Teurnberg) köra med de utländska förarna och då passade jag inte in snittmässigt. Det är han som tar ut laget och som har sista ordet. Det är han som bestämmer.

- Annons -

Dackarna kör istället med Timo Lahti och Tomas Jonasson som svensklicenserade förare.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna