- Annons -

Bewley har en bättre känsla: ”Letar efter en driving range”

Daniel Bewley laddar för årets GP i Cardiff. En tävling som han vann 2022. Under lördagen hoppas han kunna göra samma sak igen.

- Annons -

Det har blivit dags för årets GP deltävling i Wales. En tävling som många vill vinna. Inte minst hemmaförarna.

– Det känns bra, jag har varit hemma i veckan, jag njuter av körningen nu, säger Dan Bewley til Speedwayfans.se.

Det har varit en säsong som varit upp och ned för britten. Det finns anledningar till det.

- Annons -

– Mycket av det beror på starterna. Jag har testat en del saker som jag förlorat på. Jag har gått tillbaka till en del saker, det känns bättre.

2022 var första GP-tävlingen i Cardiff för Bewleys del. I alla fall hans första som förare.

– Jag har gjort några GP:n här nu, tidigare har jag varit här och tittat på tävlingen. Det är bra publik på alla GP-tävlingar, men det är något speciellt med arenan och publiken här. Att köra här var inte vad jag förväntade när jag började att köra motorcykel.

Premiären i Cardiff blev succé. När dammet lagt sig i finalheatet fick han jubla, överst på pallen. Någonting som förhoppningsvis ska hjälpa honom under lördagens tävling.

- Annons -

– Det är skönt att veta att man har gjort det förut, det gör det hela lite lättare. Varje tävling känns dock som en nystart för oss alla, jag ser fram emot att komma ut på banan och göra mitt bästa för att få med ett bra resultat.

Men först är det dags för tidskval. Det drar igång 16:00 svensk tid under fredagen. Precis som i Warszawa så tar sig de fyra snabbaste förarna från varje kvalgrupp vidare till ett ”sprintrace”. I sprintracet är det GP-poäng på spel.

– Jag hoppas att det kommer lite fans till kvalet, men jag vet inte hur det är. Jag har varit ganska bra i kvalen tidigare. Jag vann det förra sprintracet och det hade varit häftigt att göra det igen.

Foto: Erik Kruse

Gör du några andra inställningar på cyklarna när du kvalar?

– Några gör nog det, nu är det lite speciellt när det är poäng på spel. Men på de andra ronderna brukar jag inte bry mig så mycket om tiderna. Jag tänker mer på tävlingen, den större bilden. Det är viktigare än att bara få en snabb tid.

Hur förbereder du dig inför lördagen?

– Jag vet inte riktigt, jag har med mig min E-bike. Det kan bli en liten tur på den. Det kan också bli en liten löprunda efter lunchen, på cirka 20 minuter. Jag har även med mig mina golfklubbor, men jag vet inte var jag kan spela. Jag letar efter en driving range.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna