- Annons -

Indianerna vann och valde Piraterna: ”Tagit poäng mot samtliga lag som är inblandade”

Det var hemmalaget Indianerna som var starkast när grundserien avgjordes under tisdagen. Efter att ha besegrat Smederna med 48–42 gick tredjeplatsen i tabellen till Indianerna.

- Annons -

Det blev en match som svängde flera gånger. Gästande Smederna inledde starkast och ledde med åtta poäng efter fyra heat. Indianerna gav dock inte upp, utan kämpade sig ikapp, om och ifrån. I slutänden vann man matchen och säkrade därmed tredjeplatsen i tabellen.

– Det kändes aldrig tryggt. Matchen var jämn rakt igenom, men det som avgjorde var lagmoralen vi får ut av det här gänget. Det är ett gäng som trivs ihop och jobbar bra tillsammans. Det är det vi ser på banan, säger Indianernas lagledare Peter Johansson efter matchen.

En jämn match och händelserik match, där ni i slutänden vinner. Är det här den perfekta matchen inför slutspelet?

- Annons -

– Det hoppas jag. Det är som vi sa, att vi provstartar slutspelet med en sån här match som gäller så mycket. Vi hade slutspelet säkrat oavsett, men samtidigt är det bra att få den här moralstärkaren. Jag tippade inför att vi skulle komma trea i grundserien, men det var många experter som hade oss som femma, sexa eller till och med sjua. Det är skönt att vi som känner grabbarna har rätt.

Under matchen bjöds det på tighta heat och tuff racing. Framförallt hade Indianernas Krysztof Buczkowski och Smedernas Joel Andersson två hårda kamper. I heat fyra var det Buczkowski som dök på Andersson och den sistnämnde föll. Det slutade med att Buczkowski uteslöts. I det fjortonde heatet var det omvända roller. Andersson dök, Buczkowski föll och den förstnämnde uteslöts.

– Det första är svårt för domaren. De kommer in i en ganska skymd situation. Han har bara en kameravinkel att gå på. Det är ju en 50/50-situation och han gick på inledningen av situationen. Han hade väl egentligen inte så mycket alternativ. Han hade kunnat utesluta båda i princip. Det hade kunnat gå hursom.

– Det är klart att man inte gillar när domsluten går emot sig, men det är inte så mycket att orda om. Vi har pratat om det efteråt och jag tycker jag fått en bra motivering från domaren. Sen att jag inte håller med om utfallet är en annan sak, men jag har full respekt för domslutet.

– Den andra situationen var solklar och jag hade inte förväntat mig något annat.

Eftersom Indianerna vann matchen säkrade man tredjeplatsen i Bahausligans grundserie. Med den placeringen kommer förmånen att få välja motstånd i kvartsfinalen. Där väljer man att möta Piraterna med start i Motala.

– Det är egentligen en gut feeling. Magkänslan hos de flesta sa att Piraterna är ett helt okej motstånd där vi tror att vi har goda förutsättningar. Det är en bra bana som bjuder på omkörningsmöjligheter, om det skulle strula i starter. Det är oerhört svårt. Vi har tagit poäng mot samtliga lag som är inblandade, Dackarna inkluderade. Jag tycker vi har goda chanser, men samtidigt väldigt svårt motstånd.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna