- Annons -

Maciej Janowski vann i Lublin och är polsk mästare

Igår kördes den tredje och sista deltävlingen av det individuella polska mästerskapet i Lublin. Inför gårdagens avgörande var det jämnt i toppen med Patryk Dudek i förarsätet.

- Annons -

Gårdagens tredje deltävling bjöd på flera bra heat och bäst i grundomgången var Maciej Janowski som vann på maximala 15 poäng. Det resulterade i en plats i finalheatet och med sig dit fick han Piotr Pawlicki som stannade på 12 poäng. De sista två finalisterna togs fram genom sista chansen heatet, därifrån var det Bartosz Zmarzlik och Patryk Dudek som sig vidare.

I det första försöket att få iväg finalheatet gick Piotr Pawlicki omkull i första sväng och uteslöts som följd för det. I omstarten kunde Maciej Janowski segra och det innebar också att han tog hem mästerskapet eftersom Patryk Dudek slutade trea i finalen bakom Bartosz Zmarzlik. Bakom den nykorade polske mästaren Maciej Jnaowski blev det silver för Patryk Dudek och Bartosz Zmarzlik fick nöja sig med brons i årets mästerskap.