- Annons -

Anton laddad för slutspel när Västervik säkrade semifinalplats: ”Hoppas jag har några växlar till”

Sjätte raka hemmasegern säsongen 2024 och en säkrad semifinalplats. Västervik fortsatte ånga på och det gjorde även hemmasonen Anton Karlsson.

- Annons -

Det var strålande sol och 25 grader i Västervik när tejpen gick för det första heatet i mötet mellan då serieledande Västervik och slutspelsjagande Smederna. På läktaren satt över 4000 åskådare och det var god stämning.

En minut senare var det Smederna som tagit ledningen med en femetta i första heatet. Hemmalaget Västervik ville dock inte vara sämre. I heat två kom polske Bartosz Smektala ut på banan tillsammans med hemmasonen Anton Karlsson och kontrade med samma mynt. Därefter följde två fyrtåor, varav Anton var del i en av dessa, följt av en femetta. Ledningen var uppe i åtta poäng och Västervik hade kopplat ett grepp om matchen.

– Det kändes bra, säger Anton Karlsson efter matchen.

– Jag tycker det började bra och att jag hade bra inställningar från början av kvällen. Jag tappade lite i sista heatet. Det är alltid svårt när man stått och vilat lite. Men jag är nöjd med starten och tar med mig det till vidare tävlingar.

- Annons -

Västervik ångade på och var som mest uppe i en tolvpoängsledning efter åtta heat. Smederna reducerade och med tre heat kvar var avståndet fyra poäng. Närmare än så kom aldrig motståndarna. Istället utökade Västervik avståndet och vann till slut med 48–42.

– Vi får det inte riktigt att funka allihopa. Många har lite problem både med farten och från start tycker jag, så det är inte riktigt som vi brukar vara. Vi gör ändå en bra match och vinner över ett starkt Smederna. Sen hade vi hoppats på bonusen och den får vi inte med oss tyvärr. Men vi ska inte lägga så mycket energi på det, utan vi vinner matchen och det är väl det viktigaste. Vi tar med oss det och jobbar vidare till nästa tävling.

På läktarna denna kväll var det 4178 personer och Anton, som kommer från Gamleby strax norr om Västervik stad, har en hel del bekanta ansikten i publiken.

– Så är det absolut. Det är lite kompisar här. Det är jättekul att det är så mycket folk, folk man känner också, som är här och kollar. Det ger lite extra boost och det har man alltid med sig i bakhuvudet när man åker runt. Så det är jättekul.

- Annons -

Vad skulle du säga om din säsong såhär långt?

– För egen del var det väldigt tufft i början. Jag hittade inte riktigt rätt med inställningar och maskiner. Så det blev mycket hårt jobb för att hitta rätt och mycket träning för att få det att lossna. Nu är jag på rätt spår och nu är jag nöjd med var jag är. Något steg till så är jag nöjd med säsongen. Nu börjar vi gå in mot slutspel och det är då det gäller att vara som bäst. Så jag hoppas jag har några växlar till att lägga i tills dess.

För Västerviks del är slutspelet säkrat sedan en tid tillbaka. Med två omgångar kvar är till och med semifinalen säkrad, även om serieledningen tappades när bonuspoängen försvann. När slutspelet väl drar igång är Anton övertygad om att Västerviks chanser är goda.

– Vi får avvakta och se lite hur det blir, om vi vinner serien eller kommer tvåa. Vi kommer ju gå direkt till semi och där får vi se vilka vi möter. Jag tycker vi har ett så pass starkt lag att vi ska kunna gå hela vägen. Sen är det mycket som spelar in såklart, men vi hoppas att alla hittar formen rätt till slutspelet så ska det nog kunna gå hela vägen.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna