- Annons -

Dackarna vann när Douglas hamnade på sjukhus: ”Han skar upp hela…”

Dackarna visade vilken lagmaskin man kan vara under tisdagen. Såväl banpersonal som förare presterade på topp när tre poäng kördes in.

- Annons -

Det såg länge ut som att vädergudarna skulle sätta stopp för matchen mellan Dackarna och Smederna. Ihållande regn, hopplösa prognoser och nästan tomma läktare talade sitt tydliga språk: det skulle inte bli match.

Men banpersonalen i Målilla har gjort det förr och gjorde det igen. När uppehållet väl kom satte arbetet med banan igång och två timmar efter utsatt tid startade till slut matchen. En match som kom att totalt domineras av Dackarna från tredje heatet och framåt.

– Det är skönt att vinna, det känns bra med en seger. Vi behövde det. Det blir tre poäng, för vi fick bonusen också. Det var jättebra, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg efter matchen.

- Annons -

Hur är stämningen i laget?

– Stämningen är bra, den är alltid bra när man vinner. Vi har ju väntat på att få tillbaka förare så.

I kvällens andra heat var olyckan framme när Dackarnas Ryan Douglas och Smedernas Philip Hellström Bängs krokade ihop i första böj. Douglas kom inte till omstarten och utgick sedan från tävlingen.

– Nu börjar det igen, tänkte jag. Han skar upp hela här, säger Mikael och visar ett snitt mellan två fingrar och upp över handryggen.

- Annons -
Ryan Douglas. Foto: Erik Kruse

Någon större fara ska det dock inte vara med australiensaren.

– Nej, det hoppas jag att det inte är. Men han måste sy, så han är på väg till lasarettet och kunde inte köra vidare. Han är tillbaka snart, det är ju en speedwayförare.

Under den gångna helgen kördes Speedway of nations. Fyra av Dackarnas förare körde med framgång i finalen,  varav tre körde även denna tisdag. Detta är dock inget Mikael lägger speciellt stor vikt vid.

– Man tänker inte så mycket på det, men det är väl bra. Det är ju inte formen det varit fel på, utan det är att vi inte fått ihop laget. (Andzejs) Lebedevs har varit skadad och innan det har (Brady) Kurtz varit borta.

Fick vi ikväll se ett smakprov på vad motståndarna har att vänta i slutspel?

– Jag tänker inte så. Jag vet att det är ett bra gäng och det är duktiga speedwayförare som visat bra form i andra ligor. Men vi har ju inte haft full trupp, så det är skönt nu, avslutar Mikael Teurnberg.

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna