- Annons -

2020-års succéförare satsar vidare: ”Vill bevisa för mig själv att jag klarar det”

Jonas Jeppesen gjorde en riktigt stark säsong i Indianerna 2020, efter säsongen 2022 var det nära att karriären tog slut. Nu satsar dansken vidare.

- Annons -

När jag i höstas kontaktade Jonas Jeppesen för en intervju om vad han tänkte kring att förarna nu fick köra i två ligor utanför Polen fick jag ett förvånande svar.

– Jag vet inte om jag kommer att köra speedway nästa år, men jag tycker att det är en bra regel att man får köra i fler ligor, sa Jonas Jeppesen då.

Efter att ha funderat på hur han skulle göra så har dansken nu landat i att han kommer att köra den kommande säsongen.

– Vid den tidpunkten kände jag att kärleken till sporten började ta slut. Jag kände att jag behövde vara mig själv igen med min familj och mina vänner. Jag bestämde mig för att komma tillbaka till sporten. Jag vill bevisa för mig själv att jag klarar av att fortsätta, jag behöver inte bevisa någonting för någon annan, säger Jonas Jeppesen.

- Annons -
Jonas Jeppesen väljer att fortsätta köra speedway 2023.

Vad har du för mål med den kommande säsongen?

– Jag vill bara göra en så bra säsong som möjligt. Jag vill få en nystart och bygga upp mig på nytt.

Jeppesen har skrivit på två kontrakt inför säsongen. Han utesluter dock inte att dyka upp i den svenska ligan.

– Jag kommer köra för Esbjerg Vikings i Danmark och Rzeszow i Polen. Jag får se om jag kan få till en återkomst i Sverige senare under säsongen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna